Świeże produkty dla Ciebie i Twojej rodziny. Kupuj to, co naturalne. Żyj zdrowo.
Świeże produkty rolne - rzetelna lokalna firma
Mamy ogromne szczęście prowadzić naszą firmę "AgroBoćki" - Konsorcjum rolne,
ponieważ dzięki temu nasza praca łączy się z pasją.
Dowiedz się wszystkiego na nasz temat — czym się zajmujemy, jakie są nasze cele oraz jaka jest nasza historia.
Oferujemy świeże produkty rolne i przetwory z naszych zbiorów.
Naszym klientom mamy do zaoferowania jeszcze więcej.
Skontaktuj się z nami aby uzyskać więcej informacji.
O nas ...
AgroBoćki - Konsorcjum rolne
sprzedaż bezpośrednia produktów z gospodarstw rolnych
Grupę stanowią współpracujący ze sobą rolnicy, w tym pszczelarze, prowadząc indywidualną produkcję opartą o nieprzetworzone produkty rolne:
Stanisław Derehajło: produkcja zbóż, 30 ha rzepaku, pasieka (30 uli),
Elżbieta Filipowicz: jaja kurze, truskawki,
Walenty Korycki: pasieka (15 uli),
Wojciech Ofman: produkcja zbóż, pasieka (4 ule), jaja kurze,
Kazimierz Włostowski: jaja kurze , aronia ekologiczna (13 ha).
Oferujemy świeże produkty rolne i przetwory z naszych zbiorów.
Nasza specjalność to:
miód, miód kremowany, pyłek pszczeli, pierzga,
olej rzepakowy (tłoczony na zimno),
aronia suszona, truskawka suszona,
jaja kurze.
Zasoby i doświadczenie:
Zasobem grupy są zasoby i umiejętności poszczególnych członków do pozyskiwania wysokiej jakości surowca, jak też niewykorzystywany przez lidera budynek, który idealnie nadaje się do zaadoptowania jako baza do wspólnego przetwórstwa. Połączenie posiadanych zasobów, przy zapewnieniu warunków sanitarno-weterynaryjnych oraz połączonych siłach na poziomie marketingu, stwarza niezbędne możliwości rozwoju oparte o wykorzystanie posiadanych zasobów /zaplecza, czego efektem będzie możliwość wprowadzenia nowych produktów.
Należy zauważyć, że suszenie jest naturalną metodą wydłużenia czasu, w którym można sprzedawać produkty rolne, co uniezależnia producenta od chwilowych wahań cen w „górce podażowej”, natomiast wprowadzanie olejów to szansa na wygenerowanie dochodu nie tak bardzo zależnego od aktualnych cen skupu. Należy przy tym zauważyć, że infrastruktura planowana do rozwinięcia w oparciu o zasób budynku wymagającego dostosowania jest uniwersalna i stwarza możliwości rozwijania asortymentu w kolejnych latach (np. o kolejne rośliny oleiste lub inne owoce miękkie w formie suszonej).
Dotychczasowe doświadczenia poszczególnych członków grupy operacyjnej w dostarczaniu na rynek produktów lokalnych oparte było głównie o zaspokajanie własnych potrzeb oraz rodziny. Mimo to uzyskiwane na spotkaniach i szkoleniach informacje, w połączeniu z doniesieniami medialnymi oraz bezpośrednie relacje z potencjalnymi kupującymi pozwalają stwierdzić zapotrzebowanie na wysokiej jakości produkty lokalne – również te dające się wytworzyć przy obecnych umiejętnościach w toku projektu, jak miód kremowany, pierzga, pyłek, owoce miękkie - suszone, olej rzepakowy – a czego nie sposób zrobić bez odpowiednich urządzeń oraz zaplecza adekwatnych pomieszczeń umożliwiających przetwórstwo zgodnie z obowiązującymi przepisami.